Opening Lebuinuspad

Op 17 juni van 10-16 opening Lebuinuspad
OPGAVE IS NIET NODIG

U kunt starten op verschillende punten:

 • station Twello. Het is verstandig om de route thuis uit te printen (binnenkort op deze site) of om de app te downloaden (binnenkort op deze site). Er zijn kaartjes van de route te krijgen op een aantal punten (binnenkort op deze site)
 • Landgoed Klein Noordijk. Parkeerplaats aanwezig. Route op papier gratis mee te nemen. Adres H.W. iordensweg 89 te Wilp.
 • station Deventer. Het is verstandig om de route thuis uit te printen (binnenkort op deze site) of om de app te downloaden (binnenkort op deze site). Er zijn kaartjes van de route te krijgen op een aantal punten (binnenkort op deze site)
  PROGRAMMA

Wandelaars krijgen op 17 juni een knapzak mee met inhoud (OP=OP)

 • Landgoed Kleine Noordijk te Wilp – Met o.a. madrigalen en beelden. Sfeervolle tuin en veel te beleven. www.sckn.nl
 • Wilper Molen in de Posterenk – Unieke molen te bezichtingen met uitleg, koffie/thee (1 euro).
  www.wilpermolen.nl
 • Dorpskerk/Lebuinuskerk te Wilp – Prachtige kerk (oudste dijkkerkje van Nederland) www.dorpskerkwilp. Gevarieerd programma zoals wichelroede lopen door Berry Steenbruggen .Er wordt in de kerk  een film gedraaid over de geschiedenis van de kerk vanaf het ontstaan van het houten kapelletje tot de kerk die het nu is, met alle tegenslagen die het heeft gehad als brand en oorlog. Er is een tijdelijk terrasje zodat de wandelaars even kunnen uitrusten onder het genot van drankje en hapje (broodjes, tosti’s en taart). Een goochelaar zal langs de gasten lopen om ze te vermaken met magic. De wichelroedeloper Berry Steenbruggen gaat uitleggen en laten zien waar de waterbron zit en er worden waterflesjes uitgedeeld met ingestraald water.
 • Bolwerksmolen te Deventer – Monument. Bolwerksmolen waar nog op ambachtelijke manier hout wordt duurzaam hout wordt gezaagd enbewerkt. www.bolwerksmolen.nl
 • Pontje – gratis overvaren naar de binnenstad van Deventer.
 • Museum de Waag te Deventer – de tentoonstelling ‘1250 jaar Deventer’.
  Hoe is Deventer ontstaan? Welke inwoners speelden een rol in de geschiedenis van de stad? Wat heeft de rivier de IJssel betekend voor de ontwikkeling van Deventer?
  www.museumdewaag.nl

PERSBERICHT programma: persbericht opening Lebuinuspad website

DOWNLOADEN programma: programma opening route 17 juni 2018